Laika wordt door ons weer opgehaald bij het Dieren Artsen Centrum Malpertuus en teruggebracht bij het gastgezin. De operatie is heel goed verlopen (4992 euro) en Laika zet rustig haar eerste stappen op haar nieuwe heup.

Na een nachtje slapen gaat het vandaag wat moeizamer maar we sluiten af met positief nieuws. Dankzij de steun en goede raad van dierenarts Tilly Taveirne vervangen we de ongemakkelijke kraag door een mooncollar. Dit is een mooi alternatief voor de vaak lastige ‘lampenkap’, het is niet alleen een zalig kussentje maar beschermt de wonde tegen bijten en likken.

Getuigenis van Sabine (gastgezin) : “Ik ben zo blij dat ze er zo goed uitziet en dat ze rustig kan stappen. Bedankt aan alle mensen die een financiële steun hebben gegeven. Bedankt aan de mensen die het nog van plan zijn want alle steun zal ze zeker kunnen gebruiken. Ik vind het zo fijn dat Laika stapje per stapje weer zal kunnen huppelen”.

Vrijdag 13 maart

Niet alles loopt uiteraard van een leien dakje, soms loopt het achteraan ook wat mis…

De eerste dagen zijn voor Laika moeilijk en ze vindt niet steeds de uitgang om haar behoeften te doen. Vooral ’s nachts lijkt het nog nogal moeilijk te gaan. Het gastgezin vindt dan ook wat ‘sporen’ op de vloer. Maar een schepje, water, zeep en veel begrip zorgen dat alles snel weer opgeruimd is.

De trimmer komt ook nog even langs omdat één en ander bleef kleven in haar vacht achteraan…